Homepage
Direct bestellen
Unibind
Stempels
Whiteborden bedrukt
Whiteborden blanco
Smileys
Magneetvensters
Glazen gegraveerd
Lomond Evojet Toners
Mobiele Websites
Graveerbedrijf
Contact
Algemene Voorwaarden
Privacy Policy
Sitemap

 

RoRu Solutions  

Bedrukte borden prijzen

Planborden standaard ontwerp

Onbedrukte Whiteborden

 

Aanlever Voorwaarden

Accessoires

Drukprocedé

Contact

   


Procedé van Bedrukken van onze White- en Planborden.

Onze Whiteborden/ planborden worden door sublimatie techniek bedrukt.

Sublimatie is een proces dat gebruik maakt van hittegevoelige inkten die een verbinding kunnen maken met een speciaal hiervoor gecoat oppervlak en kan toegepast worden op metaal, keramiek, polyester, textiel, glas, kunststof, ...enz.
Het aanbod aan sublimeerbare producten groeit nog elke dag.
Sublimatie-inkten hebben de eigenschap te veranderen van een vaste vorm in een gasvormige toestand zonder door de vloeibare fase te gaan. Door verhitting veranderen de inkten in een gas die de mogelijkheid heeft een verbinding aan te gaan met polyester of acrylaat oppervlaktes.
Sublimatie-inkten zijn hierdoor uiterst wasbestendig doordat het beeld zich niet aan de oppervlakte bevindt maar deel uitmaakt van het oppervlak!

Sublimatie is geen nieuw proces maar is reeds verschillende decennia gebruikt in de textielindustrie. Nieuwe technologieën hebben het echter mogelijk gemaakt deze inkten te gebruiken in combinatie met digitale printers en drukpersen. Dit heeft een hele reeks mogelijkheden geopend naar direct personaliseren van diverse artikelen.


Sublimatie voor Whiteborden & planborden:

Een tekening/ foto of een opgemaakt bestand (drukbestand) wordt ingebracht in het computersysteem, en daarna kan dit bestand worden afgedrukt (spiegelbeeld) met speciale sublimatie-inkten op sublimatie papier. Voor de Whiteborden wordt er 1:1 gedrukt. Dus voor een bord van 1.20 x 3 meter wordt er ook in dit formaat een papieren drager afgedrukt.
Nu wordt de print op het te sublimeren product gelegd, dus het Whitebord en door gebruik te maken van een hittepers (195
°C) wordt de afbeelding overgebracht, terwijl de inkten door de hitte veranderen in een gasvorm, en de moleculaire structuur van het oppervlak open gaat, kunnen de inkten gemakkelijker indringen in het oppervlak. Op het ogenblik dat de hitte wordt weggenomen veranderen de inkten terug in een vaste vorm, op het zelfde moment sluit ook de moleculaire structuur van het oppervlak en zitten de inkten gevangen in het oppervlak.
Na afkoeling zijn de Whiteborden en planborden klaar om verder verwerkt te worden als een Whitebord. De eigenschappen van de white borden/ planborden zijn met sublimatie bedrukking volledig behouden (magneetfunctie/ beschrijfbaar en uitwisbaar). Daarnaast is het oppervlak 100% vlak in tegenstelling met andere manieren van bedrukken. Dit betekent dat het daardoor super beschrijfbaar en uitwisbaar is!
Met sublimatiedruk kunnen wij geen 100% PMS of RAL kleuren bereiken. Maar over het algemeen kunnen wij circa 95% benadering realiseren.

Sublimatie druk leent zich bij uitstek voor kleinere, maar ook grotere aantallen. De kosten voor het maken van een bedrukt Whitebord zijn altijd gelijk. Daardoor kan het ook interessant zijn om meer borden te bestellen met wisselende afbeeldingen daarop. Wij hanteren wel een staffelprijs indien u tegelijkertijd meerdere identieke Whiteborden/ planborden bij ons besteld.

Andere manieren van bedrukking:
Naast sublimeren kunnen Whiteborden en planborden ook worden voorzien van een laminaatfolie. Deze folie wordt eerst bedrukt en daarna op het Whitebord geplakt. Het Whitebord wordt dus niet zelf bedrukt!
Laminaatfolie is kwetsbaar voor scherpe voorwerpen en heeft niet zo'n lange gebruiksduur in vergelijk met een gesublimeerd Whitebord.
Ook kan een bord bedrukt worden via zeefdruk. Deze methoden betekent wel dat er een laag op het Whitebord komt, het bord is niet meer 100% vlak als bij sublimeren! Dat is lastiger bij het uitvegen van datgene wat erop is geschreven. Zeefdruk is bij kleine aantallen ook veel duurder.

Top